Folia, Комплект за декорация, Крафт, Хоби

Комплектите Folia – направих го за теб!

Днешното представяне е отредено на креативните комплекти на немската фирма за хоби продукти Folia. Преди два дена моите принцеси получиха такива. И, въпреки че сама им ги избирах и имах идея какво представляват, останах много приятно изненадана, когато в къщи отворихме пакетите и видяхме съдържанието им…

Комплектите, които получихме, бяха “Candy” и “Muttertag”. Първият, в нежна момичешка гама, с преливащо розово-лилави цветове и невероятно красиви хартии, сред които такива с релефни повърхности, обсипан с брокат лист, както и едностранни дизайнерски хартии. Освен листи и картони, комплектът съдържаше и готови за залепване тагчета, както и розови камъчета за декорация. Тъй като креативният сет по принцип е детски, мислех, че листите ще бъдат разчертани, за да могат по-лесно да се сглобят показаните на опаковката фигури. Оказа се, че не не така – има приложени схеми с модели за сглобяване, но те са на отделен лист. Пренасянето на схемата наистина е малко по-неудобен вариант, но за сметка на това пък дава възможност децата сами да изберат подходящия цвят за отделните елементи на декоративния си проект. И, казвайки това, да не пропусна да отбележа, че листите (междинен формат между А4 и А5) са предостатъчно за изработката на два-три броя от всяка една от показаните на опаковката фигури.

Вторият креативен сет “Muttertag” е с доста по-голям размер – не само като формат (малко по-голям от стандартен лист А4), но и като части – цели 312 елемента, за разлика от “Канди”, който беше с 83. Тъй като е посветен на “Денят на майката”, той няма строго определена цветова гама – има различни по цвят листи и картони, сред които едноцветни, дизайнерски, гофрирана хартия, цветен паус… Естествено, това не е всичко – в сета за декорация има 6 красиви универсални картички, които по-малките могат просто да прегънат по указаното място и да се забавляват, залепяйки кръгли камъчета по своите проекти. Тези камъчетата наистина са много – миск от 75 различни по големина кристалчета в прозрачни, сини и червени цветове. Ако пък принцесите са малко по-големи, те биха могли да си сглобят фигурки от нежните квилинг лентички в 12 нюанса (по 10 броя от всеки цвят) или да си направят ефектно 3D цвете от приложените цветни шаблони. Готовите крафт проекти впоследствие могат, както да се подарят лично, така и да се адресират до определен получател, при което да се използват намиращите са в комплекта 5 плика за писма.

Естествено, ако сте от тези, които отдавна се занимават с ръчна изработка на картички и кутийки, и имате доволно материали, които децата ви непрекъснато използват, вероятно идеята на тези комплекти може да ви се стори непрактична. Аз самата съм правила кутии, в които съм подбирала креативни материали, за подаръци на децата си, а цветни хартии съм им правила с декупаж. Този път обаче реших да да им избера нещо различно. И наистина останах много доволна от избора си (особено от хартиите в комплекта “Канди”). Да си призная, нежните нюанси на сета “Пролет” също много ми харесаха, но реших, че засега двата комплекта ще са ни напълно достатъчни.

Всъщност, мисля, че комплектите Folia биха били много добра идея не само за детски подарък, но и за използване от детски градини и училища (ако последните имат бюджет за хоби занимания). Големят брои на елементите в сетовете би могъл да послужи за направата на множество картички или покани за различни празници. И най-вече – би донесъл много забавни мигове и вдъхновяващи креативни идеи, не само за децата и за тези, които им асистират в техните първи проекти, но и за получателите на изпълнените с искрена любов детски творения. И, наистина – какво по вдъхновяващо, от детското: “Направих го за теб!”

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.