Арт, Графити, Изложба

Изложба на графити в Националната художествена галерия!

Изложба на графити в Националната художествена галерия!

На 27 Февруари, Национална художествена галерия „Квадрат 500“ ще представи за първи път графити изложба. Едни от най-добрите български графити артисти – Nasimo, Sve, Esteo и Arsek & Erase ще изложат творбите си в изложбата „Прозорец към детството“, посветена на най-ценното – децата и тяхното безгрижно детство, изпълнено с игри и забавления навън.

Nasimo е известен с графитите си в градска среда, познати не само в България, но и в Канада, Великобритания, Германия, Австрия, Италия, Белгия, Португалия, Полша, Чехия, Румъния, Сърбия, Гърция, Косово, Турция, Индия, Китай и Русия.

Национална художествена галерия „Квадрат 500“ подкрепи инициативата и реши да представи първата графити изложба у нас като част от съвременното модерно изкуство. В рамките на близо два месеца ( до 05 Април 2020 ), всеки посетител на Националната галерия ще може да надникне не само в личните спомени на графити артистите, но и да върне времето назад към своето собствено детство. Целта на артистичния проект е, както да популяризира това направление на съвременното изкуство, така и да акцентира върху важността на това, децата отново да излязат да играят навън с приятели.

На 28 и 29 Септември миналата година художниците създадоха пред очите на посетители пет творби, вдъхновени от безценните им детски спомени. В рамките на два дни Nasimo и неговите колеги – SVE, ESTEO и Arsek & Erase, демонстрираха на живо различни техники и умения. Те събраха стотици хора, които станаха свидетели на процеса на създаване на графити изкуство. Талантливите художници се обединиха около идеята на ново строящият се комплекс “River Park“ да възродят безгрижните игри на децата и изобразиха с графити своите детски спомени. Артистите рисуваха върху преносими пана, за да могат да излагат творбите си на различни места и да продължат да предават своето послание за безгрижните детски години, прекарани в игри и забавления навън.

Изложбата ще се проведе в Национална художествена галерия „Квадрат 500“ ( в София ) от 28 Февруари до 5 Април 2020 година.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.