Хоби

Запознайте се с Giusto Manetti Battiloro

Стартираме седмицата с нашата рубрика, в която ви запознаваме отблизо с марка, на която сме вносител. Този път на вашето внимание ще представим – Giusto Manetti Battiloro.

Тя е една от 25-те най-стари компании във Флоренция. Основана е във Флоренция през 1820 г., произвежда и продава златни листа по целия свят. От 1950 година фирмата работи и с горещо щамповано фолио.   Историята на фирмата Giusto Manetti Battiloro започва през 1820 г., когато Luigi Manetti купува малката майсторска работилница на флорентинска златна рибарска машина, разположена във Via de ‘Pescioni. След смъртта си фирмата преминала на сина му, който успешно преодолял трудния период на Първата световна война.

Повратна точка за фирмата е около 1920 г., когато само за 12 години е построен модерен завод във Виа Понте Але Мосе (Флоренция), който все още е централата на компанията, а работната сила е увеличена до повече от 200 служители и е започнала да се разширява на чужди пазари, особено в Европа и Северна Америка.

По време на Втората Световна война дейността на компанията значително намалява, поради изпращането на повечето мъже в амрията.  През следващите години фирмата се занимава с редица големи реставрационни кампании.

През последните няколко години Giusto Manetti Battiloro е лидер в спонсорирането на големи възстановителни дейности във Флоренция.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.